img_0200

Green Woodworking

Green woodworking is het maken van gebruiksvoorwerpen uit vers hout.

Als houtbewerkers zijn we meestal gewend om met keurig goed gedroogd hout te werken.Het kan ook anders. Als je weet hoe je het hout moet voorbewerken kun je heel goed kakalevers hout gebruiken om daar mee te draaien, een stoel te maken op bijvoorbeeld lepels te snijden. Op deze pagina vinden we een aantal 'greeenwoodworking' gereedschappen die heel vaak worden gebruikt. Op dit moment zijn er lepelmessen en haalmessen of trekmessen. Deze zijn kersvers in het assortiment.
!

Kerfmes sloyd

Kerfmes of carving knife sloyd
Dit snijmes van Sloyd (Sloyd is de Zweedse naam voor Craft) is speciaal ontworpen voor houtsnijwerk, groen houtbewerking, hout verwijderen en voorbewerken. De dunne puntige punt van het mes kan worden gebruikt voor delicaat houtsnijden en maakt werken in krappe details mogelijk. Het afgeronde deel van het mes maakt snijden in de holle gebieden mogelijk en kan worden gebruikt om gerolde, snijdende sneden te maken. Ergonomisch afgeronde beukenhouten handgreep maakt het heel gemakkelijk om het gereedschap de hele dag vast te houden.

Recht haalmes 240 mm

Recht haalmes of trekmes met foudraal Weer beperkt leverbaar!
Een recht haalmes van narex met grote zwarte beuken grepen en een mooi lederen foudraal. Met een trekmes of haalmes kunt u hout ontdoen van schors en takken, maar u kunt er ook mee vormgeven. Ik denk hierbij een een lepel of het maken van een handboog. U kunt er ook hout mee voorbewerken dat in latere instantie wordt gebruikt op de 'trap draaibank'. Het chroom staal is gehard tot HRc 59. Het haalmes werkt nog gemakkelijker wanneer u een speciale bok maakt. Google maar eens op 'shaving horse'

Gebogen haalmes 240 mm

Gebogen haalmes of trekmes met foudraa Weer beperkt leverbaar!
Een gebogen haalmes van narex met kortere maar ook dikkere grepen van gelakt beuken volgt eenvoudiger de welvingen van rondhout. Hier kunt u dus geweldig mee schillen, maar hij is wat minder geschikt voor het maken van vlakke plankjes. Het gebogen haalmes wordt geleverd inclusief mooi lederen foudraal. Het staal is eveneens gehard tot HRc 59

Lepelmes rechts

Lepelmes voor rechtshandigen
Dit narex lepelmes is aan één kan geslepen en bedoeld voor rechtshandig gebruik. Het kan ook linkshandig worden gebruikt, maar dan wel op een duwende manier. Het mes is gehard tot HRc 61 en glimmend gepolijst. Het heft is van gewaxt beuken.

Lepelmes links

Lepelmes voor linkshandigen
Dit narex lepelmes is aan één kan geslepen en bedoeld voor linkshandig gebruik. Het kan ook rechtshandig worden gebruikt, maar dan wel op een duwende manier. Het mes is gehard tot HRc 61 en glimmend gepolijst. Het heft is van gewaxt beuken.

Lepelmes dubbelgeslepen

Lepelmes van narex dubbel geslepen
Dit lepelmes heeft twee scherpe kanten waardoor het bruikbaar is voor zowel linkshandigen als rechtshandigen. Kracht geven ok het mes zelf is hierdoor niet mogelijk als u uw vingers wenst te sparen. Het mes is gehard tot HRc 61 en heeft net als de anderen een beuken gewaxt heft.

Lepelmes kleine ronding rechts

Lepelmes met scherpere bocht
Dit lepelmes heeft een kortere bocht en hiermee kan met minder kracht gesneden worden. Uiteraard worden de uitgesneden sneden dan wel wat ronder zodat een ruwer resultaat ontstaat. Dat kan dan later worden weggewerkt met een van de andere lepelmessen. Dit kleine lepelmes is er alleen voor rechtshandigen.

Spooncarving set

Lepel snij startersset Weer leverbaar!!
Een fijne set om te starten met spooncarving ofwel lepel snijden. Lepels snijden is een heerlijke hobby die zich prima leent voor in de zomermaanden bij het kampvuur, of juist in de winter bij de kachel. Hoe gaaf is het om je eigen houten lepel te snijden? Met deze set heb je alles bij de hand om daar mee te beginnen. In de set tref je aan: 1 voorgezaagde houten vorm 1 lepelmes aan twee kanten geslepen 1 lepelguts 1 houtsnijmes De set wordt geleverd in een kartonnen doos.

Spooncarving set de luxe 899501

Luxe lepel snij set in lederen foudraal Beperkt op voorraad
Deze set heeft alles wat de lepelsnijder nodig heeft.....