Professionele Beitels van Narex Tools: Duurzaamheid en precisie

Een beitel is niet zomaar een beitel. Op deze pagina zult u zien dat er diverse soorten beitels zijn om hout mee te bewerken.

Wat is een beitel?

Met een steekbeitel kunt u (hout wegtikken met een hamer) of steken en snijden. Ze worden gebruikt voor het inhakken van scharnieren, het maken van houtverbindingen, het uithakken van een vorm in hout en voor tal van andere toepassingen. Narex maakt al jaren kwaliteitsbeitels voor een hele schappelijke prijs. Dat die prijs/kwaliteitsverhouding uitmuntend is, vinden niet alleen wij, maar ook een vooraanstaand tijdschrift als "fine woodworking" kende Narex de "best value bench chisel western style" toe http://www.finewoodworking.com/tool-guide/article/best-bench-chisels.aspx Ook een vooraanstaande website in de Verenigde Staten, Lumberjocks is erg enthousiast over de kwaliteit van de Narex timmermansbeitels. http://lumberjocks.com/reviews/brand/346 Maar uiteraard zijn al die positieve reviews leuk om te lezen, uiteindelijk zult u de ongekende kwaliteit zelf moeten ervaren.

Welke beitels zijn er?

Om verschillende bewerkingen te kunnen uitvoeren zijn verschillende vormen van beitels met de jaren ontstaan. Ik loop ze hieronder door. Grofweg zijn beitels te verdelen in:

1. Firmer chisel de oudste van allemaal

2. Steekbeitel met afgeschuinde zijkanten om beter op lastig bereikbare plaatsen te komen.

3. Gebogen steekbeitel om minder gemakkelijk de handen te beschadigen.

4. Schietbeitel om diepe gaten te hakken.

5. Machinebeitels

6. Zwaluwstaartbeitel om vooral zwaluwstaartverbindingen mee te kunnen maken.

7. Houtdraaibeitels